Lediga tjänster

Vill du vara delaktig i att utveckla och säkerställa några av de mest nödvändiga funktionerna i samhället – rent vatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering? Kom och jobba med oss! Vårt verksamhetsområde sträcker sig från Idre i norr till Mora i söder och vårt huvudkontor finns i Orsa. Här hittar du lediga tjänster hos oss.

Vy mot Prostgården i sommarsol.

Lediga tjänster hos Nodava

Nodava söker drifttekniker/rörläggare VA med utveckling av Mora och Orsa.

Om oss
Inom norra Dalarna bor cirka 35000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen. Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Ett viktigt uppdrag inom Nodava är hållbar förvaltning av ägarkommunernas ledningsnät för vatten och avlopp (VA). Nu söker dig som vill ha ett utvecklande arbete som drifttekniker ledningsnät/rörläggare inom VA Nodava södra (Mora och Orsa). Som kollega hos oss blir du en del av ett kompetent, trevligt och engagerat team.

Dina arbetsuppgifter

 • Utföra ledningsarbeten för vatten och avlopp (VA).
 • Utföra felsökning inom ledningsnät.
 • Utföra service och underhåll inom ledningsnät samt på redskap, verktyg och maskiner.
 • Utföra riskbedömningar och arbeta utifrån gällande lagstiftningar.
 • Informera berörda parter om avbrott och avstängningar.
 • Dokumentera och rapportera enligt lagkrav och rutiner.
 • Inom funktionen kan också särskilda ansvar för kompetensområden förekomma.

I uppdraget ingår beredskapstjänstgöring enligt schema.

Din profil
Arbetet som drifttekniker ledningsnät i Nodava är utvecklande och omväxlande. Det passar dig som tycker om att arbeta utomhus. Du har gymnasieutbildning eller teknisk yrkesutbildning inom bygg och anläggning eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. Arbetet kräver förmåga att hantera verktyg, maskiner och instrument. För vissa arbetsuppgifter såsom rapportering och dokumentation via datorn krävs också goda IT‑kunskaper.

Arbetet ställer krav på samarbetsförmåga och att du är lugn och stabil också i stressade situationer. Nodava vill ha nöjda kunder och hög kvalitét i leverans. För att uppnå detta är din förmåga att möta människor respektfullt och professionellt i samband med avbrott och avstängningar mycket viktigt.

Körkort B är ett krav då arbetet innebär resor. Meriterande är förarbevis för hjullastare.
I uppdraget ingår vissa ergonomiskt påfrestande arbetsmoment där du ska kunna göra riskbedömningar och agera på ett säkert sätt utifrån gällande arbetsmiljörutiner. Meriterande är därför också kunskap om lagar och föreskrifter som reglerar arbete på väg, schaktningsarbete och övriga riskfyllda arbeten.

Tycker du om att utvecklas och ser möjligheter i förändringar är detta ett arbete för dig. Din arbetsplats är i Nodava Södra som omfattar Mora och Orsa. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan och mer information
Välkommen med din ansökan! Ange referens ”Drifttekniker ledningsnät” och sänd ansökan och CV via e-post till: info@nodava.se. Sista ansökningsdag 3 april 2023.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Johan Nääs, tel. 0250-552751. Facklig kontaktperson: Anna Dahlberg, Kommunal, tel. 010-4428144.

Nodava söker kreativ kommunikatör med intresse för hållbarhet och varumärkesidentitet.

Om oss
Inom norra Dalarna bor cirka 35000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen. Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Nodava är i en spännande utvecklingsfas där kommunikation såväl externt som internt är en viktig nyckel till framgång. I bolagets vision finns en uttalad målsättning att skapa nya möjligheter att möta efterfrågade behov. Som kommunikatör kommer du ha en viktig roll i utvecklingen av bättre digital service till abonnenter och kommuninvånare. Du kommer också vara en viktig kraft i att nå ut med kunskap och information om hållbarhet inom avfall och VA på ett kreativt sätt samt långsiktigt bygga Nodavas varumärkesidentitet i det gemensamma arbetet mot ett hållbart liv. Uppdraget kommer också innebära förebyggande och hanterande kommunikation i händelse av kris.

Arbetet som kommunikatör i Nodava är självständigt, utvecklande och omväxlande. Du jobbar operativt samtidigt som du använder din strategiska förmåga för att identifiera utvecklingsbehov och komma med förslag på förbättringar. Du känner dig bekväm i det nya kommunikations- och medielandskapet och vet hur man når fram i den digitala världen.

Dina arbetsuppgifter

 • Planera, samordna, utforma, sprida och utvärdera såväl externa som interna informations- och kommunikationsinsatser.
 • Driva den kommunikativa utvecklingen av Nodavas varumärke samt formandet av en stark och sund företagskultur.
 • Vara systemansvarig (driva, samordna, förvalta och utveckla) för bolagets externa webbsida samt intranät.
 • Ge stöd till chefer i kommunikation och mediahantering.
 • Vara kommunikativt stöd i olika utvecklingsprojekt och i kriskommunikation.
 • Ingå i krisledningsgruppen.
 • Producera och språkgranska information till media samt andra externa och sociala kanaler.
 • Medverka i utåtriktade aktiviteter i samband med exempelvis event och besök
 • Svara för omvärldsbevakning inom kommunikationsområdet.
 • Företräda Nodava i olika nätverk och i kontakter med näringsliv, myndigheter och organisationer utifrån ansvarsområdet.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kommunikationsområdet eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. För uppdraget krävs erfarenhet från kvalificerat arbete med kommunikation och information såväl internt som externt och vi ser gärna att du också har goda kunskaper i kriskommunikation. Du har mycket god digital kompetens och intresse för digitaliseringens möjligheter. Som kommunikatör kommer du leda och medverka i projekt vilket kräver mycket god samarbetsförmåga med såväl externa som interna aktörer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt med målgruppen i fokus, såväl muntligt som skriftligt. Vi värdesätter om du har erfarenhet från arbete som webbredaktör, kunskaper inom webbpubliceringsverktyg samt kunskaper inom sociala medier. Då Nodava befinner sig i en förändringsprocess är det också meriterande om du har erfarenhet av kommunikation i förändrings- och utvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen krävs helhetssyn, förmåga att väga samman komplex information och omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du har hög integritet i kombination med ett serviceinriktat bemötande. Meriterande är kunskaper om svensk offentlig förvaltning. Du belyser och analyserar gärna frågor i ett större sammanhang, t.ex. utifrån verksamhetens, organisationens eller samhällets perspektiv och har också lätt för att ställa om inriktning vid ändrade omständigheter.

Då tjänsten innebär resor inom regionen krävs B-körkort.

För att trivas hos oss ska du vilja vara med och tillsammans utveckla framtiden med glädje, stolthet och ansvar för våra kunder och varandra. Din arbetsplats blir i Nodavas lokaler i Orsa. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan och mer information
Vill du vara med och tillsammans med engagerade kollegor verka för ett hållbart liv? Välkommen med din ansökan!

Ange referens ”Kommunikatör” och sänd ansökan och CV via e-post till: info@nodava.se. Sista ansökningsdag: 27 mars 2023.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Kristina Magnusson, tel. 0250-55 27 47. Facklig kontaktperson: Pär-Olof Grannas, Vision, 0250‑55 27 09.

Nodava söker VA-strateg med engagemang för strategisk VA-planering.

Om oss
Inom norra Dalarna bor cirka 35 000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen. Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Kommunerna står inför stora investeringar för att erbjuda en hållbar VA-försörjning. En strategisk och långsiktig VA-planering som omfattar både dricksvatten, spillvatten och dagvatten är ett av kommunens verktyg för att lyfta fram problem och prioritera åtgärder för att kostnadseffektivt möta de utmaningar som man står inför.

Nodava söker dig som vill utveckla en nyckelfunktion i samverkan med Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Huvuduppdraget är att ge Nodavas ägarkommuner strategisk vägledning i att upprätta, utveckla och följa upp sin övergripande VA-planering. Du ska motiveras av utmaningen att samordna komplexa krav och förutsättningar för ett relevant stöd i styrning och utveckling av VA-försörjningen inom respektive ägarkommun.

Dina arbetsuppgifter

 • Leda framtagande, uppdatering och uppföljning av kommunernas vattentjänstplan.
 • Samordna och ge stöd till Mora, Orsa och Älvdalens kommuner i att upprätta, förvalta och utveckla övergripande VA-planering.
 • Vara beställare av extern kompetens vid behov i arbetet med kommunernas vattentjänstplan.
 • Genomföra egna utredningar.
 • Bidra med sakkunskap i ägarkommunernas strategiska översikts -och detaljplanearbete samt i större projekt såsom detaljplaner och exploateringar.
 • Samverka med Nodavas VA-ingenjörer i utredningar och förstudier.
 • Tillsammans med Nodavas VD ge stöd för ökat nätverkande och samverkan mellan Nodava och ägarkommunerna.
 • Ta fram relevanta underlag till Nodavas styrelse och ägarnas kommunledning.
 • Bevaka VA-utvecklingen, följa upp trender, teknikutveckling och forskningsresultat samt förändringar i lagar och myndighetskrav.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom VA-området eller motsvarande kunskapsnivå. Du bör ha erfarenhet från strategiskt arbete inom området samt erfarenhet av förhandling och projektledning. Vi ser gärna att du har kunskap om lagar och regler inom VA-området i kombination med kunskaper om svensk offentlig förvaltning.

För uppdraget krävs ett strategiskt och konsultativt förhållningssätt. Det krävs att du utifrån ett helhetsperspektiv kan se till verksamhetsområdets bästa i agerande och i konsultativ rådgivning. Uppdraget kräver stor förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstagande. Du är omdömesgill, strukturerad och självgående i hur du driver processer. Det är en fördel om du har goda IT-kunskaper och intresse för digitaliseringens möjligheter. För rollen krävs B körkort då uppdraget kan innebära bilresor inom Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Vill du arbeta i en självgående och samverkande roll med fokus på att skapa en trygg och hållbar VA-försörjning för Norra Dalarna? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information får du gärna kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin, tel 0733-512 760.

Välkommen med din ansökan via Clockworks hemsida senast den 24 mars 2023.

Senast uppdaterad: 9 mars 2023