Lediga tjänster

Vill du vara delaktig i att utveckla och säkerställa några av de mest nödvändiga funktionerna i samhället – rent vatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering? Kom och jobba med oss! Vårt verksamhetsområde sträcker sig från Idre i norr till Mora i söder och vårt huvudkontor finns i Orsa. Här hittar du lediga tjänster hos oss.

Vy mot Prostgården i sommarsol.

Lediga tjänster hos Nodava

Om oss

Nodava AB är ett kommunalt bolag med uppdrag att förvalta och utveckla egendom i form av anläggningar och utrustning för vattenförsörjning, avloppshantering och avfallshantering samt därtill hörande verksamheter i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner. Nodava ska tillhandahålla ägarna kvalificerad kompetens och resurser inom VA och avfallshantering.

Nodava är i en spännande utvecklingsfas där avdelningen Utveckling och projekt är en viktig del i organisationens framgång och arbete i enighet med vår vision ”För ett hållbart liv – tillsammans”. Vi söker dig som har ambition att möta utmaningarna tillsammans med oss och att du aktivt bidrar i bolagets utvecklingsresa.

Som avfallsingenjör kommer du arbeta med strategisk utveckling av avfallsverksamheten i Norra Dalarna och ha stora möjligheter till egen utveckling i yrkesrollen. Funktionen ingår i avdelningen Utveckling och projekt som har i uppdrag att ge Nodavas ägarkommuner strategisk och långsiktig vägledning i att möta utvecklingsbehov inom avfall och VA. Inom avdelningen arbetar cirka 10 medarbetare med såväl egna som överlappande ansvarsområden. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och samarbetar i olika projektgrupper. Som kollega hos oss blir du en del av ett kompetent, trevligt och engagerat team.

Dina uppgifter

 • Initiera och driva olika projekt som berör avfall och återvinning
 • Hantera ekonomi och fakturor från projekt och egna ansvarsområden och sammanställa statistik
 • Utbilda, informera och vägleda kommunens medborgare och företagare, inom avfallshantering, för att öka kännedomen om deras skyldigheter och rättigheter men även medvetenheten kring avfallstrappan och dess innebörd
 • Entreprenad- och verksamhetsuppföljning
 • Handlägga och utreda ärenden av mer komplicerad natur i enlighet med avtal, lagkrav, föreskrifter och riktlinjer inom verksamhetsområdet
 • Utveckla och initiera rutiner/instruktioner inom verksamhetsområdet
 • Arbeta med statistik
 • Arbeta med taxor och föreskrifter
 • Ta fram relevanta underlag till styrelser
 • Bidra med sakkunskap i ägarkommunernas strategiska planarbeten
 • Aktivt söka och delta i nätverk rörande strategiska avfallsfrågor

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom avfall, juridik, miljö eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. Du har utredningsvana och gärna erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete. Det händer mycket inom avfallsområdet så vi värdesätter dina erfarenheteter i omvärldsbevakning och ställer krav på att du tänker strategiskt, ser helheter och tar hänsyn till sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser. Vi ser också gärna att du har relevanta kunskaper om lagar och regler inom avfallshantering samt kunskaper om svensk offentlig förvaltning.

Uppdraget kräver en problemlösande analysförmåga och mycket god förmåga att väga samman komplex information och olika hänsynstaganden. Vidare krävs ett strukturerat arbetssätt, förmåga att driva processer samt planera och hålla tidsramar i kombination med hög grad av uthållighet. Vi söker dig som ser mervärde i att lyssna in, bidra aktivt och förhålla dig till olika perspektiv och har förmåga att samarbeta med andra. Du har vidare god förmåga att kommunicera tydligt, välformulerat och engagerat såväl muntligt som skriftligt. Goda IT-kunskaper och ett digitalt arbetssätt är en förutsättning.

Då tjänsten innebär resor inom Mora, Orsa och Älvdalen krävs B-körkort.

Vill du tillsammans med engagerade kollegor verka för en hållbar utveckling av avfallshantering i Norra Dalarna? Välkommen med din ansökan!

Din arbetsplats blir i Nodavas lokaler i Orsa. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan och mer information

Ange referens ”Avfallsingenjör” och sänd ansökan och CV via e-post till: info@nodava.se. Sista ansökningsdag: 5 juni 2023.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta utvecklingschef Mattias Mjöberg, tel. 0250-552759. Facklig kontaktperson: Maria Jannisa, Sveriges Ingenjörer, tel. 0250-552732.

Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

Nodava undanber vänligt och bestämt alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp.

Om oss

Inom norra Dalarna bor cirka 35000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen. Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Ett viktigt uppdrag inom Nodava är att leverera hög kvalitét och hållbar drift av ägarkommunernas anläggningar för vatten och avlopp (VA-verk). Nodava söker dig som vill ha ett utvecklande arbete som drifttekniker VA-verk i norra Älvdalen med utgångspunkt från Idre. Som kollega hos oss blir du en del av ett kompetent, trevligt och engagerat team.

Dina arbetsuppgifter

 • Drift och underhåll av VA-verk med följande uppgifter:
 • driftövervakning av processutrustning och flöden, kontrollera driftlarm och analysera driftkurvor.
 • Besiktningar och reparationer inom VA-verk med tillhörande anläggningar.
 • provtagning samt analysera och tolka provresultat.
 • felsökning inom VA-verk, analysera driftdata samt bedöma behov av åtgärder.
 • grundläggande elarbeten utifrån reglerade behörighetskrav.
 • service och underhåll av VA-anläggningar samt på redskap, verktyg och maskiner.
 • riskbedömningar och arbeta utifrån gällande lagstiftningar.
 • tillse att resurser och delar som behövs vid åtgärder beställs.
 • dokumentera och rapportera enligt lagkrav och rutiner.

I uppdraget ingår beredskapstjänstgöring enligt schema.

Din profil

Arbetet som drifttekniker VA-verk passar dig som tycker om att arbeta självständigt tillsammans med andra. Är du dessutom kvalitetsmedveten och har en problemlösande förmåga är detta ett arbete för dig. Du har gymnasieutbildning eller yrkesutbildning inom teknik eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. Du bör ha elkunskap samt kunskap om lagar och föreskrifter som reglerar inom vatten och avlopp. Meriterande är också grundläggande kunskaper inom el, styr- och reglerteknik samt anläggnings- och processkunskap inom VA.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som drifttekniker och att du har förmåga att läsa ritningar. Arbetet kräver goda IT-kunskaper samt förmåga att rapportera och dokumentera digitalt.

Du har ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att väga samman komplex information, planera och prioritera. I uppdraget ingår vissa ergonomiskt påfrestande arbetsmoment där du ska kunna göra riskbedömningar och agera på ett säkert sätt utifrån gällande arbetsmiljörutiner.

Din arbetsplats omfattar norra Älvdalen med utgångspunkt från Idre. Arbetet innebär resor så körkort B är ett krav. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Innan anställning görs därför säkerhetsprövning med registerkontroll.

Tycker du om att utvecklas, är kreativ och lösningsorienterad är detta ett arbete för dig. Välkommen med din ansökan!

Ansökan och mer information

Välkommen med din ansökan! Ange referens ”VA-verk Nodava norra” och sänd ansökan och CV via e-post till: info@nodava.se. Sista ansökningsdag 4 augusti 2023.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Kent Eriksson, tel. 0250-55 27 48. Facklig kontaktperson: ring Nodavas kundstöd för vidarekoppling till tjänstgörande kontaktperson, tel. 020-55 27 00.

Nodava undanber vänligt och bestämt alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp.

Senast uppdaterad: 7 juni 2023