Fakturera oss

Sedan 1 januari 2020 finns en lag som säger att leverantörer till den offentliga sektorn måste fakturera via e-faktura. Därför måste du som leverantör skicka din faktura till oss digitalt. En e-faktura är en digital faktura som skickas från ditt ekonomisystem till vårt.

En hund syns i förarfönstret i en grävmaskin, föraren syns suddigt i bakgrunden


Vad är e-faktura?

En e-faktura är en digital faktura som skickas från leverantörens ekonomisystem till kundens ekonomisystem. PDF-faktua via e-post eller inscannad pappersfaktura räknas inte som
e-faktura.

Enligt lag ska alla inom den offentilga sektorn faktureras med e-faktura. För dig som leverantör till Nodava AB, Moravatten AB, Orsa Vatten och Avfall AB eller Älvdalen Vatten och Avfall AB innebär det att du behöver skicka e-faktura till oss från och med den 1 januari 2020.

Komma igång med e-faktura

Om du har en operatör och skickar e-faktura redan idag till andra kunder, kan du meddela din operatör eller ansvarig för ekonomisystemet att de ska lägga till oss som e-fakturakund.

Om du inte har kommit igång med att skicka e-faktura än, hör med din systemleverantör för ditt befintliga affärs- eller ekonomisystem om det finns möjlighet att skapa elektroniska fakturor. I annat fall kan många banker och andra företag erbjuda möjlighet att skapa fakturor i en fakturaportal.

Format på e-faktura

Vi tar emot e-fakturor enligt formatet SVE-faktura 1.0 via InExchange. Se er information under respektive bolag.

Organisationsnummer: 5567941553
VAN-operatör: InExchange

Organisationsnummer: 5563771962
VAN-operatör: InExchange


Organisationsnummer: 5567941546
VAN-operatör: InExchange

Organisationsnummer: 5567941561
VAN-operatör: InExchange


Märk fakturan rätt från början

För att fakturan ska hamna rätt direkt när vi ter emot den måste du märka den med ett 4-siffrigt referensnummer som uppges av beställaren. Fakturor som saknar referensnummer eller är felaktiga kommer vi behöva skicka tillbaka till dig för komplettering.

Senast uppdaterad: 8 december 2022