”Nodava tillgängliga dygnet runt, 365 dagar om året om”

Vatten och avlopp är en samhällsviktig infrastruktur och som ansvarig för det i norra Dalarna är Nodava tillgängliga dygnet runt, även när det är jul och nyår. Under helgerna har vi åtgärdat flertalet akuta situationer i Mora, Orsa och Älvdalen.

Bild

En av flera vattenläckor under jul-, nyår- och trettonhelgerna.

Vi har alltid beredskap. Nodava är tillgängliga dygnet runt, 365 dagar om året. Under jul-, nyår- och trettondagshelgen har vi haft flertal akuta incidenter där vi snabbt fått rycka ut, säger Johan Nääs, gruppchef ledningsnät vid Nodava.

Det har bland annat rört sig om ett flertal avloppsstopp, varav ett i ett fullbokat Orsa Grönklitt.

Vi fick ha i beaktande att det var högsäsong och därför göra en provisorisk insats till en början, för att inte störa gästerna och i stället åtgärda orsaken bakom avloppsstoppet nu när det inte är lika mycket folk i området.

Avloppsstopp åtgärdat i Orsa Grönklitt.

På julaftons kväll upptäcktes en större vattenläcka i centrala Mora och Nodavas beredskapsjour kunde snabbt rycka ut.

Vi grävde på juldagen för att åtgärda läckan, tillsammans med upphandlad underentreprenör. Det är viktigt med ett bra samarbete med våra underentreprenörer som också ställer upp snabbt oavsett tid på dygnet.

I ett nära samarbete med upphandlad entreprenör kunde den vattenläcka som upptäcktes på julafton i centrala Mora snabbt åtgärdas.

Under trettondagshelgen upptäcktes en större vattenläcka i Venjan.

Vår personal kunde snabbt lokalisera och avgränsa läckan och därför var det bara ett fåtal abonnenter som var utan vatten under en natt, i stället för hela byn som vi först befarade, säger Johan Nääs.

Läs mer om Nodavas uppdrag »

Senast uppdaterad: 15 januari 2024