Nya skyltar på Orsa återvinningscentral

I höstas började vi planera för att sätta upp nya skyltar på återvinningscentralen och denna vecka är det dags att sätta dem på plats. Skyltarna är framtagna utifrån ett nationellt skyltsystem och syftet är att det ska vara enhetligt och lätt att sortera rätt.

Illustrationer av symboler för återvinning.

I november började vi arbetet med att planera för att byta ut skyltarna på Orsa återvinningcentral. Vi, det vill säga projektledare, gruppchef och återvinningsarbetare, har utifrån ett nytt nationellt skyltsystem, som tagits fram av Avfall Sverige, gått igenom alla skyltar för att hitta lämpliga symboler och beskrivningar. Vi kommer inte att byta ut skyltarna utan behålla det befintliga som blir folierade med nya symboler och beskrivningar. För oss känns det bra att kunna använda befintliga skyltar utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Under denna vecka kommer den nya folieringen att sättas upp på plats på återvinningscentralen. För dig som kommer till återvinningscentralen den 8 och 9 juni så kommer det kanske vara lite rörigt på grund av att folieringen är i gång och vissa skyltar ser ut som förut och vissa är nya. Vi hoppas ni har överseende med det och om ni har frågor så prata med personalen.

Senast uppdaterad: 8 juni 2022