Ny entreprenör hämtar avfallet

Från och med 1 april tog PreZero Recycling över som entreprenör för hämtning av kommunalt avfall från hushåll och verksamheter i våra tre kommuner. PreZero Recycling vann upphandlingen för kommande avtalsperiod och tar över efter Allmiljö AB som haft uppdraget de senaste fem åren.

Insamlingsfordon PreZero

För våra privata kunder kommer övergången inte innebära någon större skillnad mer än att det blir nya bilar, uppdragets utformning är likadant som tidigare berättar Jonas Brus, miljöingenjör på Nodava. På sikt kan det hända att PreZero gör ändringar i hämtschemat, men året ut kommer det se likadant ut som nu. För företag innebär övergången att det blir nya containrar för de verksamheter som har det.

Arbetet påbörjades för ett år sedan

Även om bytet inte märks av så mycket för våra kunder har det inneburit ett arbete bakom kulisserna här på Nodava. Förutom arbetet med själva upphandlingen som påbörjades för ungefär ett år sedan, har det krävts en hel del planering för datakommunikation och hur uppdraget ska utföras fortsätter Jonas. Det kommer bli en inkörningstid när saker inte riktigt lirar som de ska. Vi har redan märkt av en del problem som vår Kundservice och driftansvariga hanterat. Vi hoppas att problemen snart är avhjälpta och att våra kunder har överseende.

Samarbete med gymnasieelever

Under våren kommer fordonen även få nya dekaler. Nodava har inlett ett samarbete med elever från Mora gymnasiums estetklasser som håller på att ta fram förslag på hur bilarnas nya dekaler ska se ut, så håll utkik!

Senast uppdaterad: 6 april 2022