Onsdag 19 juni
Klockan 11.00
Centrala Mora, Noret, Färnäs, Nusnäs, Sollerön, Gesunda
Mora kommun

Driftstörning: Missfärgat vatten delar av Mora

Torsdag 20 juni kl 13.50 - Vi har stor förståelse för att det kan upplevas olustigt med missfärgat vatten, därför öppnar vi nu upp ett tappställe vid vattentornet på Lasarettsvägen i Mora Noret. Ta med något att fylla i!

Torsdag 20 juni kl 11.30 - Orsak till missfärgning beror på tryckförändringar i ledningsnätet i samband med provtryckning. Missfärgningen ska avta successivt i takt med att vattnet används. Det är stora volymer vatten som påverkats vilket gör att det kan ta tid. Vår personal spolar på valda delar på ledningsnätet.

Tänk på att spola kallvatten om du har missfärgning. Tvätta inte kläder förrän missfärgningen avtagit.

Torsdag 20 juni kl 08.30 - Missfärgning kvarstår i vissa områden. Fortsätt spola enligt nedan.

Onsdag 19 juni med start kl 11.00 - ca kommer entreprenören för Genomfart Mora att genomföra provtryckningar på vattenledningsnätet, vilket kan ge förändringar i dricksvattenkvalitén. Arbetet är en del av Genomfarts-projektet.

Vattnet kan bli missfärgat om beläggningar släpper från ledningarnas insida eller att tryckförändringar sker. Om vattnet är missfärgat, spola tills vattnet är klart och fint igen, öppna flera kranar och spola försiktigt. Tänk på att spola endast kallvatten.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Nodavas kundstöd tel. 020-55 27 00.

Information
Startdatum: Onsdag 19 juni
Starttid: 11.00
Plats: Centrala Mora, Noret, Färnäs, Nusnäs, Sollerön, Gesunda
Status: Avslutad
Senast uppdaterad: 22 juni 2024